Aké farby vybrať do bytu

Farby vplývajú na naše emócie, náladu a psychiku. Je pravdou, že každá farba môže na každého z nás pôsobiť inak ale väčšina ľudí si konkrétnu farbu spája s určitým pocitom. Červenú a ružovú farbu si väčšina ľudí spája s láskou a romantikou a čiernu s tajomnom a smútkom. Ako to ale je s farbami v byte?

Vplyv farieb

Novostavby, ako napríklad Danubius, sú často namaľované na bielo. Ide o obľúbenú neutrálnu farbu, ktorá výborne ladí s akoukoľvek inou farbou. Pokiaľ chcete mať na stene predsa len nejakú farbu môžete si vymaľovať len jednu stenu alebo sa pokojne pustite do premaľovania celého bytu. Výberom správnej farby môžete podstatne zvýšiť kvalitu bývania.

Biela farba

Táto farba sa výborne hodí do každej miestnosti. Navodzuje dojem čistoty, nevinnosti, pohodlia a aj modernosti. Ak ste sa rozhodli pre bielu farbu na stenách určite použite farebné doplnky. Táto farba vo veľkom množstve navodzuje pocit osamelosti a sterility.

Čierna farba

Opakom bielej je čierna farba, ktorá patrí tiež medzi neutrálne. Taktiež sa hodí do každej miestnosti ale určite ju nepoužívajte ako hlavnú farbu. Ako doplnková farba pôsobí elegantne a luxusne a dodáva interiéru vážnosť. Ak to s ňou preženiete môže vyvolať depresiu a agresivitu.

Červená farba

Láska, vášeň a túžba – červená farba vás nabije energiouzvýši vám sebadôveru. U niekoho ale môže vyvolať hnev a agresivitu. Táto farba sa určite nehodí do miestností kde chcete oddychovať, ako napríklad spálňa.

Zelená farba

Zelená sa spája s prírodou, zlepšuje náladu a zvyšuje pocit radosti. Aj keď má táto farba veľa zaujímavých odtieňov veľmi to s ňou nepreháňajte. Môže vzbudiť chamtivosť a žiarlivosť.  Môžete ju použiť v kuchyni, chodbe, obývačke alebo v kúpeľni.

Modrá farba

Ak hľadáte farbu, ktorá vás po náročnom dni v práci upokojí siahnite po modrej. Táto farba zmierňuje napätie, pomôže vám uvoľniť sa a navodzuje dojem bezpečia. Je o nej známe, že znižuje chuť do jedla, preto by ste ju nemali mať v kuchyni a jedálni ako hlavnú farbu. Výborne sa ale hodí do spálne a kúpeľne.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *